دکتر مهدیه کوهگرد حسینی سرپرست مرکز بهداشت شهرستان بافق در گفتگو با صبح بافق در خصوص شیوع بیماری ديابت در شهرستان گفت: براساس مطالعات کشوری ۱۴ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال دارای بیماری دیابت هستند.
وی افزود: برای پیشگیری ازبیماری دیابت در شهرستان، غربالگری جمعیت بالای ۲۵ سال، شناسایی افراد در معرض خطر، شناسایی افراد پیش دیابت و همچنین اجرای برنامه خطر سنجی قلبی و عروقی و آموزش عموم علی الخصوص درمدارس در حال اجرا است.
سرپرست مرکز بهداشت بافق تصریح کرد: اولین اقدام در پیشگیری از دیابت، اصلاح سبک زندگی افراد و آموزش در سنین کودکی و مدارس در مورد نقش تغذیه و فعالیت بدنی در پیشگیری از بیماری دیابت است.
کوه گرد حسینی عنوان داشت: عوارض ديررس که بعد از چند سال اتفاق مي افتد شامل عوارض چشمي، عوارض كليوی ، عوارض قلبي، بي حسي و گز گز شدن دست ها و پاهاو دير بهبود يافتن زخم ها (به خصوص در پاها ) ناشی از عدم کنترل مناسب قند خون میباشد.
این مقام مسئول به راههای پیشگیری از بیماری دیابت اشاره و بیان داشت: کاهش وزن، داشتن فعالیت بدنی، مصرف غذای سالم(کاهش مصرف شیرینی و نوشیدنی های شیرین، مصرف میوه و سبزیجات ) حذف دخانیات ، از جمله راههای پیشگیری از بیماری دیابت است.
وی اظهار داشت: دیابت در کودکان معمولا از نوع یک است که به صورت ژنتیکی ایجاد شده و لوزالمعده نميتواند هورمون انسولین تولید کند و باعث بالا رفتن قند خون میشود.
سرپرست مرکز بهداشت بافق در پاسخ به این سوال که آیا دیابت ارثی هست یا خیر بیان داشت: دیابت یک بیماری با عوامل خطر متعدد است و ژنتیک یکی از عوامل ابتلا به دیابت است و در افرادی که اقوام درجه یک آنها دیابت دارند ریسک ابتلا بیشتر هست.
کوهگرد خاطرنشان کرد: در سال جاری ۱۰۸ پرونده جدید دیابت تشکیل و در مجموع ۶۸۲ بیمار تحت مراقبت پزشک و ۳۰۲۰ بیمار نیز تحت مراقبت غیرپزشک قرار گرفته اند.
سرپرست مرکز بهداشت شهرستان در پایان گفت: تعداد بیماران مبتلا به دیابت شناسایی شده ۳۲۲۵ نفر هستند ولی با توجه به حد انتظار کشوری حدود ۴۵۱۲ نفر بیمار در شهرستان وجود دارد.
انتهای پیام/ع