صبح بافق؛
آقای نماینده توجه کنید
یکم: “مجلس در رأس همه امور واقع است” (تهران، حسینیه جماران، صبح ۶ آذر ۱۳۶۱)
این جملهای است که امام راحل رضوانالله علیه در آن تاریخ بیان کردند و تقریباً خیلیها آن را حفظ هستند.
اما آیا ایشان تنها درباره مجلس شورای اسلامی چنین عقیدهای داشتهاند؟
بررسیها میگوید امام خمینی در موارد دیگری هم این جمله را بهکاربردهاند ولی بیشتر مردم آن را با نام مجلس میشناسند.
این موارد را بخوانید:
- یک قضیه، تثبیت جمهوری اسلامی و قضیه قانون جدید اساسی است و قضیه مجلس شورا که اینها در رأس مسائل واقعشده. (۹ فروردین ۱۳۵۸، در جمع مردم قم و لزوم رأی به جمهوری اسلامی)
- باید تأکید کنم که ما یک مطلب حتمی داشتیم که دشمنهای خودمان را عقب بزنیم و آنها را از مملکت بیرون کنیم و موانع را مرتفع کنیم؛ که الحمد للَّه شده است؛ و اگر هم مانده است، یک ریشههای گندیدهای هست؛ و یک مطالبی داریم که در مقام سازندگی کشور است. در رأس همه قضیه قانون اساسی است. (۲۶ خرداد ۱۳۵۸، در جمع مردم)
- فرهنگ هم از امور مهمی است که در رأس امور تقریباً واقعشده است. (۱۵ دی ۱۳۵۸، در جمع بانوان فرهنگی گیلان)
- در رأس همه امور قضیه وحدتی است که باید بین همه نیروها و همه ملت باشد. (۱ فروردین ۱۳۶۰، در جمع فرماندهان نیروهای مسلح)
- اساس ادامه یک پیروزی و ادامه یک انقلاب در یک امری است که به نظر میآید در رأس امور واقع است. (صبح ۱۹ بهمن ۱۳۶۰، در جمع مسئولان و اعضای قوای مقننه و مجریه)
- مسئله کشاورزی در کشور ما در رأس امور است. (صبح ۱۳ آذر ۱۳۶۱، در جمع اعضای شورای مرکزی جهاد سازندگی)
- الآن ما کارمان آنی که در رأس امور است همه میدانید که الآن جنگ است. اگر این حل شود مسائل دیگر چیزی نیستند، حل میشوند ان شاء اللَّه. (صبح ۴ بهمن ۱۳۶۱، در جمع نمایندگان مجلس شورا)
- یک مسئله که در رأس همه امور است مسئله معنویات است. ما باید کوشش کنیم که معنویات را در بین این ملت عزیز و در بین مسلمین پیاده کنیم. (۱ فروردین ۱۳۶۲، در جمع مسئولان نظام جمهوری اسلامی)
- آقایان باید با سفارش به مردم و نسلهای آینده به این مسئله اهمیت بدهند که نماز جمعه در رأس همه امور است. (صبح ۴ آبان ۱۳۶۲، در جمع ائمه جمعه مراکز استانها)
- آن چیزی که من توصیه میکنم به همه اهل علم و به همه آقایان، به همه دانشمندان اینکه دنبال این بروید که معارف اسلامی را در بین مردم تقویت کنید که رأس امور این معارف اسلامی است و اگر او درست بشود همه کارها درست میشود. (صبح ۱۱ تیر ۱۳۶۶، در جمع اعضای مجلس خبرگان)