صبح بافق؛
بسم الله الرحمن الرحیم
سالگرد عملیات کربلای ۴ و یاد همه شهدای غواص گرامی باد
سالگردعملیات کربلای ۴ را گرامی میداریم و به روح پاک شهیدان این عملیات به ویژه شهدای غواص درود میفرستیم.
در آبان سال ۱۳۶۵ ایران تحت فشار همه جانبه ای قرا گرفت و با افشای ماجرای مک فارلین اوضاع سیاسی -نظامی و جنگ را در موقعیت جدیدی قرار داد.
رژیم بعث عراق حملات هوایی شدیدی را بر علیه مواضع اقتصادی و تجاری ایران گسترش داد و امریکا بیش از پیش به حمایت از رژیم عراق روی آورد،جمهوری اسلامی ایران به خاطر تغییر موقعیت در روند جنگ اقدام به طراحی عملیاتی بزرگ نمود.
سوم دی ماه ۱۳۶۵ عملیات کربلای۴ بارمز مبارک محمد رسول الله (ص) در جبهه جنوب از جزیره مینو در ابادان،غرب خرمشهر،جزیره ام الرصاص ،ام البابی،جزیره بوارین،جزیره ماهی و منطقه پنج ظلعی در شلمچه آغاز شد. عملیاتی بسیار پیچیده و سخت که هدف نهایی آن تصرف شهر ابوالخصیب واقع در جنوب اروند رود ومحاصره نیروهای مستقر در شبه جزیره فاو وتهدید بصره از جنوب بود.
موفقیت عملیات کربلای ۴ به تاکتیک ویژه ای بستگی داشت و هر گونه خللی در اجرای تاکتیک ویژه، اصل عملیات را با ابهام وخطر روبرو می ساخت.
با شروع عملیات مشخص گردید که تاکتیک ویژه عملیات لو رفته و دشمن از آن آگاهی کامل دارد. برای همین در زمان کوتاه دستور توقف عملیات صادر شد.
بنابه گفته عدنان خیرالله وزیر دفاع وقت عراق،که بعد از این عملیات از امریکا و برخی کشورهای منطقه تشکر کرد،مشخص شد آمریکا با ارائه اطلاعات به عراق که توسط هواپیما های اواکس خود بدست امده بود و همچنین اطلاعاتی که جاسوسان و ستون پنجم وابسته به مجاهدین خلق به رژیم بعث عراق داده از انجام این عملیات باخبر شده و خود را برای مقابله با رزمندگان ایران آماده کردند.
در این عملیات حدود ۳۰ گردان وارد عمل شد که چندین گردان از غواصان عزیز و از جان گذشته به شهادت رسیدند و عده ای نیز به اسارت درآمدند، دشمن بعثی صهیونیستی عده ای از انها را به لحاظ کینه و عداوت شدیدی که داشت با دستان بسته زنده به گور نمود.
قرار بود بعداز چند روز از عملیات جبهه دیگر و عملیات دیگری در سومار توسط رزمندگان ارتش انجام شود تا توان ارتش عراق را تضعیف کنند، ولی بدلیل عدم موفقیت این عملیات، در سومار نیز عملیات منتفی شد.
نتیجه عملیات کربلای ۴ به شکل نامطلوبی موقعیت برتر ایران را که با فتح فاو حاصل شده بود تحت تاثیر قرار داد و شرایطی بحرانی به وجود آورد. ضرورت تجدید و تثبیت موقعیت برتر، نیاز به تلاشی سریع برای اجرای عملیات پیروزمندانه و سرنوشت ساز ،که جوهره اصلی طرح ریزی عملیات بزرگ کربلای ۵ را تشکیل داد.
عملیات کربلای۴ تنها عملیات بزرگی بود که بیش از چند ساعت ادامه نیافت و اهداف مشخص شده آن محقق نشد،این عدم موفقیت باعث ایجاد طرح ریزی مناسب برای عملیات دیگر شد.
شادی روح شهدای عملیات کربلای ۴ بویژه شهدای غواص که مظلومانه با دستان بسته به شهادت رسیدندو سرداردلها شهید حاج قاسم سلیمانی (فاتحه مع الصلوات.)
التماس دعا
(محمدرضا دهقانزاده بافقی)