صبح بافق؛
خسارت های ناشی از تصمیمات غیرتخصصی در صنایع و معادن شهرستان بافق (۱)
شهید مصطفی چمران:
میگویند تقوا از تخصص لازمتر است، آن را میپذیرم. اما می گویم “آن کس که تخصص ندارد و کاری را میپذیرد، بیتقواست.”
گماردن مدیران غیرتخصصی بر مسند تخصصی ترین مسئولیت ها حداقل در کشور ما باب است و در این باب دو نکته قابل تامل: اول اینکه چگونه یک فرد غیر متخصص جرات می کند مسئولیت تخصصی بپذیرد و دوم اینکه چقدر بی باک است که از مشورت دیگران نیز بی بهره می ماند تا یادمان است برای یک اداره، ارگان یا شرکت اغلب نیم نگاهی به درون و بلافاصله از بیرون مدیر انتخاب شده است.
در درون هیچ جایگزینی پرورش نیافته و بیرونی نیز از درون خبر ندارد. در مقوله نه به قصد نبش قبر و نه به قصد ایجاد تکدر خاطر خوانندگان بلکه برای جلوگیری از خسارات آتی در حوزه های مختلف شهری بخصوص صنعت و معدن شهرستان برخی موارد را متذکر می شویم.
اسفندماه سال ۱۳۹۹ بعد از بیم و امید های ۱۰ ساله کارخانه گندله سازی ۵ میلیون تنی سه چاهون شرکت سنگ آهن مرکزی ایران دربافق بر اساس رویه سیاسی “خودم افتتاح کنم” شروع به کار کرد.
در اوایل کار به دلیل مشکلات تامین برق کارشناسان و مجریان پروژه مخالفت خود را جهت افتتاح طرح اعلام کردند.
بر اساس گزارشات کارشناسان پروژه؛ برق مورد نیاز کارخانه گندله در اوایل راه اندازی ناپایدار بوده و از طرفی هم مجموعه گندله سازی جهت پایداری شبکه برق دست به دامان برق مجموعه فولاد سازی آقای ابویی مهریزی شده بود، اما همین کارشناسان در گزارشات خود اعلام می دارند قطعی ها و افت فشارها باعث تعطیلی کارخانه و آسیب جدی به سازه ها و تجهیزات آن می شود بگونه ای که بعضا تجهیزاتی که می بایست چندین سال عمر کند با یک سال کار باید تعویض گردد، که توجهی نشد و اثرات ناشی از یک سال کار کارخانه با این برق ناپایدار ضرباتی به کارخانه وارد کرد که طبق برآورد کارشناسان این اقدام عجولانه خسارتی معادل ۵۰۰ میلیارد تومان به جای گذاشت.
البته لازم به ذکر است نبود تجربه صنعت متالورژی در شهرستان و بعضا سعی و خطاهای صورت گرفته در این مقوله نیز مزید بر علت بوده است که اینجا قصد باز کردن آنها را نداریم و فقط به این نکته اشاره می کنیم که مدیران وقت بجای یک تصمیم فنی و تخصصی، در ازای تخصصشان یک تصمیم سیاسی گرفته اند که معمولا در اغلب مواقع خسارت آن زیاد است.
انتهای پیام/