به گزارش صبح بافق؛ در مراسمی با حضور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و هیات همراه از تابلو بافق به عنوان شهرملی دست بافته های حصیری رونمایی شد.
خانم پویا محمودیان در این مراسم ضمن تبریک اعیاد شعبانیه با ابراز خرسندی از برگزاری این نشست از تلاش و پیگیری شهردار و رئیس و اعضای شورای شهر برای تحقق این پدیده مبارک تقدیر و تشکر کرد و گفت: در حوزه فرهنگ بیشترین وابستگی به صنایع دستی است که در گذشته از این صنعت هنری، امرار معاش می کردند.
به گفته وی پرونده بافق بسیار کارشناسی شده بود که مورد بررسی قرار گرفت و تائید شد.
وی هنر حصیر بافی را پاک ترین صنعت و درآمدش را حلال ترین دانست و افزود: هنرمندان حصیر باف با درآمد و حاصل دست رنجشان در این حوزه عمدتا به سفرهای زیارتی کربلا و مکه می رفتند و فعالیت در این حوزه مانند کارهای مقدس است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزیر میراث فرهنگی با بیان اینکه از امروز نگاه ملی به بافق تغییر می کند و این اقدام شهردارحرکتی به یادماندنی است که این شهر را در سطح کشور معرفی خواهد کرد اظهار داشت: پیگیری مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر باعث شده که بافق در اکثر رویدادهای گردشگری در استان و کشور زبانزد باشد.
وی با بیان اینکه حصیر بافی در بافق رونق خوبی دارد و در صورت حمایت های همه جانبه از بهترین حرفه هاست خاطرنشان کرد: قشر جوان باید جذب این حرفه بشوند و در بستری سالم رقابت کنند زیرا این صنعت ریشه در آداب و رسوم و کار و پیشه آبا اجدادی آنها دارد و میراث گذشتگان است که برای نسل امروز به یادگار مانده است.
خانم محمودیان محصولات اسمی حصیری بافق را متفاوت از سایر نقاط کشور دانست و افزود: این محصولات نام بافق را جاودانه می کند چون خاص منطقه و بی نظیر است.
این مقام مسئول با بیان اینکه جای خالی بازارچه فروش محصولات حصیری در بافق محسوس است تصریح کرد: با توجه به در دسترس بودن مواد اولیه حصیربافی، این هنر میتواند موجب اشتغالزایی و رونق اقتصادی منطقه و ایجاد غرفه های فروش شود.
معاون صنایعدستی و هنر سنتی زارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همچنین در بازدید از کارگاههای حصیربافی واقع در میدان خان شهربافق، بهمنظور بررسی ظرفیتهای این شهرستان برای تبدیلشدن به شهر ملی حصیر افزود: این هنر در رونق اقتصاد شهرستان ، نقش مؤثری ایفا میکند.
شهردار بافق هم در این نشست ضمن عرض خیر مقدم به حضار و خوش آمدگویی ویژه به معاون وزیر میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی و هیات همراه گفت: افرادیکه حضوردارند جمع کثیری از هنرمندان حصیر بافی شهرستان را نمایندگی می کنند.
سیدعلی نوروززاده افزود: شهرداری به پشتوانه شورای اسلامی شهر، قول مساعد می دهد که در حوزه صنایع دستی اعم از تولید و فروش و ایجاد شهری سبز و سالم از هیچ کوششی دریغ نکند.
وی به همکاری و خردجمعی اشاره و ابراز امیدواری کرد با همدلی طراحان، فرهنگیان، دانشگاهیان اصحاب رسانه و صاب نظران شاهد توسعه پایدار و رونق اقتصادی شهر بافق باشیم و این شهر در عرصه ملی و بین المللی مطرح شود.
شهردار بافق به احداث و راه اندازی باغ ایرانی اشاره کرد و افزود: این مجموعه در سطح کشور از نظر طراحی و توسعه کم نظیر است و قسمت ارزشمندی از آن با کاربری واحدهای تجاری به صنایع دستی اختصاص دارد.
محمدعلی صمیمی فرماندار شهرستان بافق و محمدرضا دهقان معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان هر یک به مقوله صنایع دستی و مزایت های آن پرداختند و از شهردار و مجموعه کارکنان شهرداری و حمایت های شورای اسلامی شهر به خاطر رویداد بزرگ « بافق، شهر ملی دست بافته ها» قدردانی کردند.
انتهای پیام/