به گزارش صبح بافق؛ از سال ۲۰۰۷ میلادی، روز ۲۸ سپتامبر به نام روز جهانی هاری نامگذاری شد. با تلاش لویی پاستور و همکارانش، اولین واکسن مؤثر هاری ساخته شد که برای پاسداشت خدمات این دانشمند، سالروز فوت او به عنوان روز جهانی هاری انتخاب شد و هدف از نامگذاری این روز ایجاد فرصتی برای آموزش و افزایش آگاهی بخشی جامعه در مورد بیماری هاری و روشهای پیشگیری آن است.
شعار روز جهانی هاری در امسال «پایان هاری با همکاری و واکسیناسیون» انتخاب شده است که انتخاب این شعار نشاندهنده اهمیت همکاری بین بخشی و نقش واکسیناسیون در پیشگیری و کنترل هاری است.
هاری یک بیماری ویروسی است که ویروس آن از طریق بزاق حیوان هار و محل گازگرفتگی وارد بدن انسان شده و به سیستم عصبی میرود و در صورت ابتلای انسان به این بیماری متاسفانه در ۱۰۰ درصد موارد منجر به مرگ میشود. البته علیرغم کشندگی بالای این بیماری در انسان، در صورت انجام کلیه مراحل پیشگیری و درمان بموقع بیماری از جمله شستشوی صحیح محل گزش با آب و صابون و ضدعفونی آن با الکل و تزریق سرم و واکسیناسیون به موقع میتوان از ابتلای هاری در انسان پیشگیری کرد. تحقیقات نشان میدهد که سگها عامل بیش از ۹۰ درصد موارد حیوان گزیدگی و مرگ ناشی از آن در انسان هستند که این امر اهمیت انجام واکسیناسیون سگهای صاحبدار و کنترل جمعیت سگهای بلا صاحب را بیان میکند. توصیههایی جهت پیشگیری و کنترل بیماری هاری: _ پرهیز از نزدیک شدن به سگهای بلا صاحب _ شستشو محل حیوان گزیدگی با آب و صابون و مراجعه سریع به نزدیکترین مرکز درمانی (پنجه کشیدن گربه به علت لیسیدن پنجه همانند گاز گرفتگی محسوب میشود و نیازمند رعایت پروتکل درمان و پیشگیری هاری است) _ کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب _ واکسیناسیون سالانه و رایگان سگ و گربه واکسیناسیون سالانه و رایگان سگهای صاحبدار و شناسنامهدار کردن آنها، توزیع قلاده رایگان، برگزاری کلاسهای آموزشی و نمونهگیری از دام های مشکوک از جمله اقدامات پیشگیرانه شبکه های دامپزشکی بر علیه بیماری هاری است. در پایان از کلیه همشهریان عزیز به ویژه روستاییان تقاضا میگردد تا هر ساله نسبت به واکسیناسیون سگهايشان علیه بیماری هاری اقدام کنند و در صورت مشاهده هر گونه رفتار غیرعادی در حیوانات خانگی، سگها و حمله حيوانات مراتب را به شبکه دامپزشکی شهرستان اطلاع دهند.فرزانه سالاری؛ سرپرست شبکه دامپزشکی شهرستان بافق