با توجه به سفر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به شهرستان بافق و کلنگ زنی چندین طرح از جمله پروژه احداث کارخانه آهن اسفنجی خبرنگار صبح بافق در گفتگوی اختصاصی با بهروز شفیع مجری طرح گندله سازی سه چاهون و مجری فعلی پروژه کنسانتره شرکت سنگ آهن مرکزی به اهمیت احداث این کارخانه در شهرستان بافق پرداخت.
مهندس شفیع در ابتدای این گفتگو در خصوص آهن اسفنجی و تولید آن گفت: در کشورهایی که دارای منابع عظیم گازی هستند برای پروسه تولید فولاد، محصول میانی که قرار است از گندله تبدیل به فولاد ودر کارخانجات ذوب از آن به عنوان خوراک استفاده شود از آهن اسفنجی استفاده می کنند.
وی در ادامه افزود: آهن اسفنجی فرآیندی است که گندله ها در داخل گاز احیاء که شامل هیدروژن و مونوکسیدکربن است باعث خارج شدن اکسیژن گندله ها شده و آهنی با خلوص بین ۹۳ تا ۹۷ درصد را تولید خواهد کرد. در کارخانجات ذوبی که با قوس الکتریکی کار می کنند به جای استفاده از آهن قراضه که معایب خاص خود را دارد و تولید آن هم سخت است آهن اسفنجی را با ترکیب ۹۰ درصد آهن اسفنجی و ۱۰ درصد قراضه تولید که بسیاری از این مشکلات را مرتفع، محصول یکنواختی را تولید و عناصر مزاحم هم کمتر خواهد شد.
مجری پروژه آهن اسفنجی شرکت سنگ آهن مرکزی ایران بافق بیان داشت: برای تولید آهن اسفنجی در ابتدا شرکت میدرکس واحدی را با تولید ۴۰۰ هزار تن آغاز به کار کرد که در حال حاضر به ۴/۷ میلیون تن رسیده که یک سوپر مگامدول است ولی در بافق به خاطر گندله به عنوان خوراک ورودی و تولید ۵ میلیون تن گندله ای که داریم عدد ۱/۷ میلیون تن برای شهرستان در نظر گرفته شده و امیدواریم بتوانیم در تکمیل زنجیره تولید فولاد کشور گام دیگری را بداریم.
شفیع به ایجاد اشتغال برای جوانان بافقی با احداث این مجموعه اشاره و خاطرنشان کرد: با احداث این کارخانه برای ۹۰۰ نفر ایجاد اشتغال خواهد شد و می تواند مشکل اشتغال و بیکاری جوانان بافقی را مرتفع و سرمایه زیادی وارد شهرستان و باعث استفاده از متخصصان بومی و جوانان و بافت اجتماعی بافق را در وضعیت مطلوب تر از وضع فعلی قرار دهد.
مجری طرح گندله سازی سه چاهون در خصوص سودآوری این محصول هم بیان داشت: با توجه به محاسباتی که انجام شده این طرح قابل توجیه، سودآور و مقرون به صرفه است و جای هیچ شک وشبهه ای برای احداث آن وجود نداردو با توجه به افق ۱۴۰۴ جمهوری اسلامی ایران باید ۵۳ میلیون تن آهن اسفنجی تولید که تاکنون با طرح هایی که در دست اجراست ۴۵ میلیون تن می شود و نزدیک به ۷ میلیون تن ظرفیت خالی داریم.
شفیع عنوان داشت: کارخانه ای که برای شهرستان بافق در نظر گرفته شده به صورت دو محصول آهن اسفنجی سرد و HBI است که اگرنتوانستیم در کارخانه ذوب کنیم این محصول قابلیت صادرات و استفاده در کارخانجات داخلی را نیز دارد.
این مقام مسئول در پایان گفت: امیدوارم همان طور که کارخانه گندله سازی احداث شد این مجموعه هم قدمی در راه پیشرفت شهرستان و ایران باشد و روز به روز بر کیفیت زندگی شهروندان بافقی افزوده و با کمک همه مسئولین شهرستان سه سال دیگر این پروژه را مورد بهره برداری قرار دهیم.
انتهای پیام/ع.ع